Inspiratiedag voor vrijwilligers

De gemeenten Affligem, Dilbeek, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal en Ternat organiseren samen een inspiratiedag voor vrijwilligers op 12 maart 2022 van 10 tot 13u in de Westrand in Dilbeek.

Workshops

AAN DE SLAG MET FACEBOOK BINNEN JE VERENIGING

Facebook kan een goed platform zijn om je vereniging op een aantrekkelijke manier in de kijker te zetten. In deze kennismakingssessie toont Ward Bosmans je een aantal mogelijkheden van een Facebookpagina.

Foto: CC0 – Unsplash – Tim Bennett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DREMPELS WEGWERKEN VOOR EEN NIEUW PUBLIEK

In een ideale wereld is je vereniging toegankelijk voor iedereen. Ook mensen met een andere thuistaal dan het Nederlands, mensen met een beperking of mensen in armoede vinden de weg als vrijwilliger of nemen deel aan je activiteiten. Om je te helpen om de drempels in je eigen groep te zien en weg te werken, kan je deelnemen aan dit panelgesprek. Je krijgt zicht op (ongewilde) drempels en gaat naar huis met concrete tips en tal van voorbeelden om je doelpubliek te verruimen.

Foto: CC0 – Unsplash – Ryan Wallace

SCHRIJF JE IN

 

 

 

 

 

 

 

VRIJWILLIGERS MOTIVEREN EN INSPIREREN

Kampt jouw organisatie met een tekort aan vrijwilligers? Moeten te weinig mensen te veel taken opnemen? Of raken nieuwe vrijwilligers moeilijk geïntegreerd in de groep? In deze sessie legt Marianne Cap uit hoe je het engagement van vrijwilligers vasthoudt en hoe je nieuwe helpende handen op het spoor komt.

Foto: CC0- Unsplash – Hannah Busing

SCHRIJF JE IN 

 

 

 

 

 

 

 

BRUSHLETTERING: INITIATIE KALLIGRAFIE

Brushlettering is een moderne en erg toegankelijke vorm van kalligrafie. We maken kennis met de verschillende materialen die gebruikt kunnen worden en leren hoe we door druk uit te oefenen of de flexibele penpunt dikke en dunne lijnen kunnen maken. Daarna gaan we aan de slag met de basisvormen en maken onze eerste letters. Na deze kennismaking ben je klaar om je thuis op eigen tempo verder uit te leven.

Foto: Sara Luyckfasseel

SCHRIJF JE IN

 

 

 

 

 

 

 

 

KENNISMAKING MET WANDEL- EN FIETSAPPS

In deze workshop ga je zelf aan de slag met je tablet of smartphone. Het is geen cursus, maar een gezellig en leerrijk moment. Je ontdekt samen met anderen de uitgebreide mogelijkheden van je toestel en wisselt ervaringen uit. Een ervaren begeleider geeft uitleg en staat klaar om te antwoorden op je vragen. Je ontdekt welke wandel- en fietsapps, websites en gadgets het best bij je passen.

Foto: CC0 – Unsplash – Fikri Rasyid

SCHRIJF JE IN

 

 

 

 

 

 

IMPROVISEREN KAN JE LEREN

In deze actieve workshop maak je kennis met enkele technieken uit het improvisatietheater. We spelen met houding, stem, mimiek. Je volgt je eigen lichaam en inspiratie en speelt in op wat de anderen zeggen en doen. We spelen in het Nederlands, maar ook wie dat niet zo goed spreekt, kan meedoen.  Je hoeft geen enkele voorkennis of theaterervaring te hebben. Gewoon zin om mee te doen, is voldoende! Onder begeleiding van www.improfiel.be.

Foto: CC 2.0 – BY-NC-ND – bhermans

SCHRIJF JE IN

 

 

 

 

 

MOOIE FOTO’S MAKEN KAN (NIET) IEDEREEN

Een smartphone heb je altijd op zak en je kan er heel knappe foto’s mee maken. Onze fotograaf legt uit hoe je mooie beelden kan maken, bewerken en delen met anderen. Al doende leer je werken met de camera van je smartphone.

Foto: CC0 – Unsplash – Sadman Sakib

SCHRIJF JE IN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAAK JE EIGEN DRUKWERK EN SOCIAL MEDIA POSTS MET CANVA

De activiteiten van je vereniging kan je online promoten of met gedrukte folders en affiches. Vaak is er geen tijd of budget voor een professionele campagne. Gelukkig kan je ook zélf heel wat promotiewerk doen. Tijdens deze workshop maak je kennis met Canva.

Foto: CC0 – Unsplash – Galymzhan Abdugalimov

SCHRIJF JE IN

 

 

 

 

 

 

 

 

ELEKTRONISCHE NIEUWSBRIEVEN VOOR JE VERENIGING MET MAILCHIMP

Een digitale nieuwsbrief helpt je om snel en eenvoudig informatie te delen met geïnteresseerden en leden van je vereniging. In deze online sessie ontdek je hoe je met Mailchimp aan de slag kan. Dirk Nys laat je kennismaken met dit platform.

Foto: CC0 – Unsplash – John Hoang

SCHRIJF JE IN

 

 

 

 

 

 

 

KENNISMAKING MET BOEKHOUDING VOOR VERENIGINGEN

Een digitale nieuwsbrief helpt je om snel en eenvoudig informatie te delen met geïnteresseerden en leden van je vereniging. In deze online sessie ontdek je hoe Achter de schermen van een succesvolle vereniging is aandacht voor het financieel beheer van groot belang. Als nieuwe vrijwilliger of startende vereniging is het vaak zoeken naar de juiste aanpak.

Foto: CC0 – Unsplash – Stefan Stefancik

SCHRIJF JE IN

 

 

 

 

 

 

AAN DE SLAG MET SOCIALE MEDIA

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit het verenigingsleven. In deze sessie helpt Renate Coen je op weg om inspirerende en motiverende teksten te schrijven. Je leert ook werken met hashtags en krijgt meer uitleg over de algoritmes van sociale media.

Foto: CC0 – Unsplash – William Iven

SCHRIJF JE IN

 

 

 

 

 

 

 

SCHRIJF JE IN

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Bea.