Met ZENDER ACADEMIE bieden we opleidingen aan voor alle cultuur- en erfgoedactoren in Pajottenland & Zennevallei. We organiseren sessies voor al onze deelwerkingen: voor de bovenlokale cultuurwerking, het cultureel én onroerend erfgoed. Graag deelnemen aan één van deze vormingen? Dat kan!
Neem snel een kijkje en schrijf je in via deze link of mail naar info@zender.be met als onderwerp ZENDER Academie. Je laat ons via deze mail weten aan welke vorming je wil deelnemen en vermeld je naam en je GSM-nummer (zo kunnen we je bereiken in geval van ziekte of afgelasting).

Onderhoud onroerend erfgoed
Onderhoud van erfgoed is belangrijker dan ooit. Monumentenwacht komt ons meer vertellen over beheer van onroerend erfgoed en onderhoud van het interieur. Maar ook geven ze een woordje uitleg over 3wPlus en de Provinciale premie.
8 november
14.00 – 17.30
Landhuis de Viron én De Rink – Sint-Pieters-Leeuw

Iedereen wiki
Het project Pajottenland 2.0 wil onze regio op de digitale kaart zetten. Om meer informatie over het Pajottenland en de Zennevallei zichtbaar te maken op Wikipedia, organiseert ZENDER verschillende gratis schrijfsessies. Een digitale duizendpoot hoef je zeker niet te zijn, want een enthousiaste Wikipedian leert je er de kneepjes van het vak en staat je bij met allerlei trucjes en tips.
14 november
14.00 – 17.00
Kasteel La Motte

Hoe schrijf ik een goed project?
Een goed project uitschrijven is een kunst om je gevraagde budget binnen te halen. OP/TIL neemt ons kort en krachtig mee in de wereld van projectmanagement. We krijgen basisprincipes mee, tips & tricks en er wordt uitgelegd wat nu juist een goed projectvoorstel kan zijn.
21 november
10.30 – 12.30
Castelhof

Aan de slag met Canva
Tijdens deze sessie nemen we jullie mee in de wereld van het filmen en monteren. Sociale media is niet meer weg te denken in onze communicatie. We leren de wondere wereld van de media Canva kennen. Oh, ja en hopelijk heeft Canva op het einde van de dag geen geheimen meer voor ons.
8 december
09.30 – 12.30
Kasteel La Motte

Objectfotografie – afgelast
Objectfotografie kent geen geheimen voor Hilke. Samen met onze collega cultureel erfgoed verdiepen jullie je in de objectfotografie. Je leert de trucjes kennen hoe je een natuurgetrouwe, leesbare weergave maakt van je objecten. Deze beelden kunnen helpen bij inventarisering, collectiebeheer of een conditierapport. Maar ook bij calamiteiten zoals vandalisme, brand of andere overlasten kan objectfotografie een grote hulp zijn.

Een podcast maken – afgelast
De wereld van audio: het blijft vol geheimen zitten. Tegenwoordig is dat met podcasts ook zo. Weet jij al wat podcasts zijn? Zin om er zelf één te maken? Schrijf je dan snel in voor deze vorming. We bekijken samen welke formats er zijn, welke het beste past bij jouw boodschap of bemiddeling, welk materiaal je nodig hebt, … Je leert aan de slag gaan én er wordt ook tijd gemaakt voor actie!